23948sdkhjf

Industrin fortsätter investera - Sveriges fordonsföretag in på Tekniska Mässan

Tekniska Mässan invigs gemensamt av Leif Johansson och Leif Östling när fordonsindustrin samlas till konferens för att prata ny produktionsteknik.
Tid: 2008-10-21 - 2008-10-24
Plats: Stockholmsmässan i Älvsjö.

Tekniska Mässan invigs gemensamt av Leif Johansson och Leif Östling när fordonsindustrin samlas till konferens för att prata ny produktionsteknik. Det var en av nyheterna när Tekniska Mässan idag berättade om höstens program. Statistik från maskinleverantörerna pekar också på att industrin fortsätter investera i produktionsutrustning.

För drygt tre år sedan startade det så kallade MERA-programmet där bland annat Volvo, Scania, Volvo Car, Saab, Fordons Komponent Gruppen, Vinnova, Nutek och Västra Götalandsregionen investerat 800 miljoner kronor i utveckling av ny produktionsteknik. I höst presenteras resultaten av arbetet i en avslutande konferens som genomförs 21-22 oktober på Tekniska Mässan. MERA-konferensen invigs av Scanias VD Leif Östling och AB Volvos VD Leif Johansson. De båda fordonscheferna kommer även att inviga Tekniska Mässan.

- Slutkonferensen blir en massiv presentation av resultat från flera av de program som vi genomfört, förklarar Björn Bäckström, chef för industriell utveckling inom Scania och en av medlemmarna i MERA-programmets styrelse. Vi räknar med ett stort intresse för konferensen som vi arrangerar i samarbete med Tekniska Mässan. Resultaten kommer att kunna användas också utanför fordonsindustrin.

En annan nyhet som presenterades på Tekniska Mässans upptaktsmöte inför hösten var den stora nordiska robot- och automationskonferens som arrangeras för första gången. Bakom konferensen står den svenska industrirobotföreningen SWIRA och motsvarande föreningar i Danmark, Finland och Norge tillsammans med Tekniska Mässan. Konferensen samlar alla ledande robotleverantörer och dessa kommer även att medverka i mässutställningen med sina olika nyheter och lösningar. Besökarna kommer att kunna ta del av fungerande applikationer samt se teknik som kan bidra till att utveckla den egna produktionen.

Branschföreningen SVMF, som står för en majoritet av maskinleveranserna till svensk tillverkande industri, rapporterar om fortsatt god efterfrågan från industriföretagen. Baserat på siffror från årets första fem månader förklarade föreningens nye ordförande Weine Werlevik att medlemsföretagen har fortsatt god utveckling.
- 2007 var vårt starkaste år någonsin sett till omsättning och inledningen på 2008 har varit fortsatt bra, berättar han. Speciellt gäller detta leveranserna av verktyg.

Utöver detta presenterades även ett antal produktnyheter, seminarieprogram och aktiviteter som kommer att visas på Tekniska Mässan i höst. Mässan pågår 21-24 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Fakta om Tekniska Mässan:
Tekniska Mässan är Norra Europas största fackmässa förtillverkande industri med inriktning på produktutveckling, automation, produktion, logistik och produktivitet. Mässan hålls årligen i oktober under fyra dagar på Stockholmsmässan i Älvsjö och är den mest välbesökta inom sitt område.

Stockholmsmässan är Nordens ledande arrangör och genomför varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 8 000 journalister från hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125