23948sdkhjf

På gång: Gigantisk affär som skapar världens största kopparproducent

En historiskt stor gruvaffär kan vara på väg att ske. BHP har lagt ett bud på Anglo American Plc.

BHP Group, som framförallt bedriver gruvdrift av järnmalm, koppar, kol, kalium och nickel, har lagt ett bud 38,8 miljarder på konkurrenten Anglo American Plc, det rapporterar bland annat Reuters.

BHP är redan världens största noterade gruvbolag och ett förvärv av Anglo American skulle göra bolaget till världens största kopparproducent.

– Vilken affär som än genomförs, om den godkänns, skulle hålla tillsynsmyndigheterna extremt upptagna eftersom det finns så mycket att reda ut och det kommer att finnas oro över omfattningen av koncentrationen inom kopparindustrin, sa Susannah Streeter, chef på Hargreaves Lansdown - en brittisk investeringsförmedlare, till Reuters.

Förvärvet ses som ett strategiskt drag för BHP men ledande experter menar att budet troligtvis behöver gå upp för att det ska bli ett förvärv. Anglo American som har en tung ekonomisk tid bakom sig kommenterar den möjliga affären med uttalandet att de mottagit "ett oönskat, icke-bindande och mycket villkorat förslag från BHP och att det nu granskas av Anglo Americans styrelse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.046