23948sdkhjf

NPG satsar på aluminium

Nordic Plastics Group, tillverkare av CNC-bearbetade plastkomponenter, har bytt namn och företagsprofil till Nordic Polytech Group. Förändringen trädde i kraft den 10 april 2024.

Till Metal Supply säger företagets vd, Patrick Kaufmann, att företagets befintliga maskinpark i form av CNC-fräsar bland annat, kommer att användas såväl för av plast som olika aluminiumlegeringar, men att de kommer att separeras i olika avdelningar så att inte spånorna riskerar att blandas.

– Många av våra OEM-kunder har längre efterfrågat att vi skulle börja bearbeta aluminiumlegeringar och därmed erbjuda mer sammansatta artiklar, säger Patrick Kaufmann. Nu kan vi erbjuda dem en helhet.

Tidigare har företaget endast levererat plastartiklar till sina kunder. Nu kommer såväl fräsning och svarvning av plast- som aluminiumartiklar att ske i fabriken i Trelleborg, följt av montering.

– Det är framförallt maskinbyggare till livsmedelsindustrin som har de behoven i dagsläget, säger Kaufmann.

Patrick Kaufmann är övertygad om att Nordic Polytech Group kommer att arbeta mycket mer med montering om tre år, eftersom den rådande förändringen kommer att möjliggöra en ökad förädlingsgrad av kundernas produkter.

För drygt ett år sedan byggde företaget om sin fabrik i Trelleborg då det investerade i ett automatiskt lager. Detta ledde till att halva fabrikslokalens yta frigjordes, vilket medgav en 100 procentig ökning av produktionsytan, så produktionsyta finns det gott om.

Nordic Polytech Group är en del av den familjeägda koncernen Söderbergföretagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063