23948sdkhjf

Railcare i avtal med Boliden Mineral

Railcare hyr ut växlingslok och ombyggda timmervagnar till Boliden
Railcare Group har slutit ett avtal med Boliden Mineral AB som genom dotterbolagen Three T och Railcare Tåg innebär uthyrning av ett T43-lok för växling på Rönnskärsverken samt 20 containervagnar för delar av Bolidens tågtransporter. Avtalet omfattar 5+1 år med start under första kvartalet 2013. För vagnarna finns en större flexibilitet i avtalstiden, men också en potential att öka volymen.

Lokal förankring och fortsatt förtroende
Strax efter att Railcare Tåg vid årsskiftet 2011/2012 avvecklade sina rundvirketransporter skedde en stor förändring på den marknaden, då en ny upphandling innebar att det enskilt största avtalet i Sverige bytte operatör. Den nya operatören valde att investera i nya vagnar vilket innebär ett överutbud av timmervagnar i Sverige.

- Vi är glada att vi genom att kunna erbjuda ett lämpligt växlingslok, utbildning och underhåll, hittade en paketlösning där vi också kan börja placera våra vagnar, säger Hans Flodmark, Verksamhetsansvarig i Railcare Tåg AB i ett pressmeddelande.

- Det känns väldigt bra att genom vår mångsidighet inom järnvägsområdet får förtroende på hemmaplan i Skelleftehamn, där vi genom våra fönster ser Rönnskärsverken på andra sidan viken, säger Ulf Marklund, VD i Railcare Group.

Just nu pågår anpassning av loket i verkstaden i Långsele och ombyggnation av vagnarna i verkstaden i Skelleftehamn.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.082