23948sdkhjf

Lyckat år för SKF – fördubblat antalet mätpunkter

Närmare 30 000 mätpunkter som övervakar produktionen i svenska industriföretag är facit efter första året med SKF:s analyscenter, Rotating Equipment Performance Center (REP) i Göteborg, vilket är näst intill en fördubbling av antalet mätpunkter.

Det har gått ett år sedan SKF öppnade REP-center i Göteborg, och sedan dess har en stor mängd data samlats in som ska göra att systemet successivt blir allt effektivare i sina analyser. Under året har även flera nya kontrakt tecknats som bland annat innehåller fjärrövervakning, analys och förbättringsarbeten.

Vi har nästan fördubblat antalet mätpunkter på ett år och börjar närma oss 30 000 mätpunkter, där vi kontinuerligt utför vibrationsövervakning i realtid, säger Per Wilhelmsson, försäljningschef på SKF Sverige.

Målet är att öka produktiviteten hos kunderna för att på sikt minska inköp av lager och bygga in hållbara lösningar med få haverier, stopp eller utbyte av komponenter, vilket kräver en helt ny affärsmodell.

I dag arbetar vi med en kompensationsmodell där vi får mer betalt om kundens produktionstakt blir högre. Bygger vi bort felen får vi en del av vinsten, samtidigt som vi bidrar till en hållbar industri, avslutar Per.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109