23948sdkhjf

Internationellt genombrott för automationsföretaget

"Vi är väldigt stolta och tacksamma för äran att exportera våra maskiner med stort och beprövat teknikinnehåll."
Det är Helsingborgsföretaget Agab Pressautomation som tar hem affären. Nu säljer de sina mobila verktygsväxlare och pressautomation till Ryssland vilket är en helt ny marknad för dem.

Metal Supply har rapporterat om företaget flera gånger tidigare.

Det handlar alltså om en affär på den ryska marknaden som är helt ny för dem. Men som om inte det här vore nog så har de också fått ordrar från befintliga kunder i Kina och Tyskland.

– Vi är väldigt stolta och tacksamma för äran att exportera våra maskiner med stort och beprövat teknikinnehåll. Nyckeln till framgången är engagemang och att vi hjälper kunden hela vägen och ser till så att de får en total lösning som verkligen blir använd på rätt sätt, säger företagets vd Anders Gleerup enligt ett pressmeddelande.

Agab är en tillverkare av pressautomation och industriautomation. Kunderna finns framförallt inom bilindustrin men också inom vitvaror och andra branscher där automation krävs.

Företaget erbjuder allt från magneter, rullister, coil-hanteringsutrustning, verktygspännare och smörjsystem till verktygsväxlingsvagnar som kan hantera pressverktyg på upp till 120 ton samt Dominosystem som betjänar flera pressar i en linje.

– Vi har också fördelen att vi har ett systerbolag i Innomation-koncernen, WM Press, där vi använder tre system själva och vet då praktiskt vad som ska göras för att helheten ska fungera. På WM Press finns många pressar och det körs korta seriestorlekar vilket betyder många verktygsbyten om dagen. På grund av att det går säkert och snabbt att byta verktyg har också seriestorlekarna minskat vilket lett till minskad kapitalbindning och lagerytan kan användas till fortsatt expansion, säger Anders Gleerup.

Det här ger även en positiv effekt på kassationskostnaden eftersom det vid en eventuell avvikelse endast påverkar ett mindre parti.

Företaget upplyser även att de den 13-16 november ställer ut en verktygsväxlingsadapter för mindre verktyg på Elmia Subcontractor. Monternumret är C03:50.

Efter mässans slut levereras den här maskinen ut direkt till slutkund i Polen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094