23948sdkhjf

Verktygsföretaget växer kraftigt i Norden

"Vårt mål är att fortsätta öka omsättningen tvåsiffrigt varje år."
Wilson Tool grundades i amerikanska Minnesota för 52 år sedan. Företaget ägs ännu i dessa dagar av familjen Wilson med den ursprungliga grundaren Ken Wilson i spetsen.

Från början var de inriktade mot stans-verktyg. De har funnits i Europa i över 30 år.

Företaget har stora tillväxtplaner. I våras rekryterades en chef för Norden och Baltikum för att realisera tillväxtplanerna.

Under de senaste tre åren har de ökat omsättningen tvåsiffrigt i Norden och Baltikum.

– Jag är helt säker på att vi kan utveckla verksamheten vidare. Vårt mål är att fortsätta öka omsättningen tvåsiffrigt varje år. Vi kommer bland annat att börja sälja helt nya produktgrupper, säger Norden-chefen Steen Holm till Metal Supply.

Den nordiska verksamheten sysselsätter för närvarande 12 personer, varav två försäljningsingenjörer i Sverige.

– Jag har nu etablerat en kort och en lång strategisk plan. Kärnverksamheten med stansverktyg är väl etablerad, tillväxten måste bara fortsätta. I USA har vi producerat kantpressverktyg med mycket hög kvalitet i 25 år, men för sex år sedan köpte vi ett företag i Italien som producerar bockverktyg. Det italienska företaget är nu välintegrerat i Wilson Tools tillverknings-system med focus på Lean, och därmed finns det stora möjligheter att öka vår verksamhet på detta område. Vi producerar fortfarande en stor del av verktygen i England, säger Steen Holm enligt ett pressmeddelande.

Wilson Tool har också produkter som hittills bara varit marknadsförda i USA som är helt nya produktområden för Norden. De letar dessutom hela tiden efter företag i tillverkningsindustrin som är till salu.

– Så våra möjligheter är många både vad gäller organisk tillväxt som förvärvad tillväxt, säger Steen Holm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078