23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

GLS Industries redo för nästa steg – blir en del av Arbonas industrisatsning

Arbona AB (publ) har per 2024-05-02 förvärvat GLS Laserstans AB i Gnosjö och GLS Henjo AB i Ljungby. GLS Industries har tillsammans cirka 150 anställda och omsatte under 2023 drygt 380 MSEK med en genomsnittlig EBIT-marginal de senaste åren om 8%. ”Det känns mycket bra att ha hittat en långsiktig partner med jordnära värderingar för att tillsammans fortsätta utveckla GLS och hela gruppen. GLS är redo för nästa steg och passar mycket väl in i Arbonas större industrisatsning”, säger Jens Petersson, VD och ägare till GLS.

Förvärvet genomförs av Arbonas dotterbolag Arbona Industri AB där sedan tidigare Tyresö Finmekaniska AB och Termodyn Industri AB ingår. Jens Petersson, tidigare ägare till GLS, återinvesterar en del av köpeskillingen i Arbona Industri AB och kommer efter återinvesteringen att äga cirka 20% i Arbona Industri AB. Jens kommer att fortsätta som anställd i gruppen och operativt delta i den fortsatta utvecklingen. Som fullserviceleverantör inom plåtbearbetning inkluderande processer så som laserskärning, stansning, kantpressning, svets, ytbehandling och montering kommer GLS Industries bli en del av den industrisatsning som Arbona gör. Tillsammans kommer man kunna serva en bred kundbas med allt från enskilda komponenter till sammansatta lackerade och monterade slutprodukter.


Efter förvärvet av GLS så kommer Arbona Industri att, proforma för 2023, ha en omsättning uppgående till cirka 500 MSEK med en EBIT-marginal om cirka 9%.


”Det är riktigt kul och spännande att välkomna GLS och Jens till Arbona Industri. GLS-bolagen är fina och välskötta bolag och vi är väldigt stolta och glada över att de vill ansluta sig till vår industrisatsning. Med Jens och hans team med ombord så har vi nu ännu bättre förutsättningar att fortsätta utvecklingen av Arbona Industri”, säger Martin Zetterström, VD Arbona AB.
Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen, men affären genomförs till en marknadsmässig värdering för bolag av denna typ och storlek.

Arbona förvärvar GLS Laserstans AB och GLS Henjo AB

För mer information kontakta :
Jens Petersson, VD på GLS Industries
Tel. 070-571 17 01
E-post: jens@laserstans.com
Martin Zetterström, VD, Arbona AB (publ)
Telefon: 0733-141406
E-post: martin.zetterstrom@arbona.se

 

Arbona AB är ett investeringsföretag som skapar värden genom att långsiktigt äga och utveckla små- och medelstora bolag samt bedriva en aktiv kapitalförvaltning. Arbona AB är listat på NGM Nordic SME.

GLS Industries har lång erfarenhet av plåtbearbetning. De levererar till alla typer av branscher där bearbetad plåt efterfrågas; el, telekom, ventilation, bygg, inredning och belysning. Sedan 2013 har GLS Industries varit inne i en mycket expansiv fas med företagsförvärv, ökad personalstyrka och uppdaterad maskinpark vilket idag gör dem till en av de ledande aktörerna på marknaden.

 

GLS Henjo AB
Fabriksgatan 9
341 21 LJUNGBY
Ljungby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561545921

Kontaktperson

JP
Jens Petersson
VD
jens@laserstans.com

Tipsa en kollega

0.078