23948sdkhjf

Med Wenzels nya maskin kan du mäta direkt i produktionen

Företaget utökar produktportföljen med koordinatmätmaskinen Wenzel SF 87 Shop Floor CMM.
Det handlar om ett instegssystem som är avsett för produktionsmiljö.

Utrustningen säkerställer enligt företaget en hög mätvolym jämfört med sin storlek. Mätvolymen är 800 x 700 x 700 mm. Det här följer den mer eller mindre vanliga produktionsstorleken i bearbetningsmaskiner.

Enligt Värnamobaserade Ravema, som säljer utrustningen, är den mycket flexibel i sitt användningsområde. Den går enkelt att förflytta med hjälp av en palltruck.

Maskinen är utrustad med det motoriserade huvudet PH10. Det innebär att mätning kan utföras av komplicerade detaljer – både taktilt scannande och optiskt.

Utrustningen är i sitt standardutförande förberedd för integration ihop med automationslösningar med Wenzels Automation Interface (WAI).

Den har åtkomst från tre håll vilket innebär att den är optimal för robothantering. Det går enkelt att kundanpassa den för olika ändamål.

Wenzel är en stor tillverkare inom metrologi. Produktsortimentet omfattar lösningar för 3D-metrologi, kuggmätning, CT-scanning (Comuter Tomografy), optisk höghastighetsscanning samt designstudios.

Företaget har skeppat ut fler än 10 000 maskiner globalt. Lösningarna finns i branscher som fordonsindustri, flygindustri samt el- och medicinteknisk industr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094