23948sdkhjf

Urshultföretaget växer och miljonorder rullar in

Det tre år unga företaget Titab överlevde krisen och har fördubblat arbetsstyrkan.
Tingsryds Industriteknik AB i Urshult, Titab, utför service och underhållsarbeten för flera lokala industriföretag inom kommunen, bl.a. Hammarplast, Jitech, Tingsryds Smide. Företaget utför också maskinflyttningar och montage samt tillverkning av svetsade konstruktioner.

Två ben gjorde att de överlevde
Titab tillverkar också spikbord, monteringslinjer och kringutrustning till dörr- och fönsterindustri.
– Vi har två ben att stå på. Det gjorde att vi klarade krisåren nyligen, säger Lasse Johansson, en av delägarna, till Smålandsposten.

Order ruller in
Företaget har fått en order på fyra spikbord värd nästan 4 miljoner kroner, vilket betyder en fördubbling av företagets årsförsäljning och det förväntas att Svenska Fönster AB i Edsbyn kommer med ytterligare en order på tre spikbord inom ett år.

Dubbelt upp
I våras var det endast företagets 4 grunderare som arbetade i företaget – sedan dess har de anställt ytterligare 4 personer.
– Vi som startade Titab är Janne och Jim Strömberg och så jag tillsammans med min bror Bengt. Alla har vi gedigen erfarenhet inom den här branschen. Ingen av oss har någon högre utbildning, men vi har alla ett kreativt intresse för teknik, säger Lasse Johansson till Smålandsposten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064