23948sdkhjf

Rekordsnabb stålleverans till Børsen

På rekordtid har Tibnor levererat 15 ton stål, som ska användas för att stabilisera de återstående fasaderna på den nedbrunna börsbyggnaden i Köpenhamn.

Efter branden på Børsen i Köpenhamn den 16 april har räddningstjänsten och experter arbetat dygnet runt för att rädda så mycket som möjligt av den historiska byggnaden.

Inom detta sammanhang har ståldistributören Tibnor levererat 15 ton stål till smedföretaget CPH Steel, som arbetar med att stabilisera ytterväggarna på platsen för Börsens brand. Det rapporterar vår systertidning Metalsupply.dk.

– Vi arbetar för närvarande dygnet runt med att stabilisera och stödja de återstående ytterväggarna på Börsen. Vi använder en stor mängd stålrör som spänns samman och fästs genom fönstren på fasaderna. Det är en effektiv och säker lösning för att säkra byggnaden inför eventuell återuppbyggnad, säger direktören och ägaren av CPH Steel, Morten Rosenberg, i ett pressmeddelande.

CPH Steel involverades redan dagen efter branden bröt ut. På söndagen började arbetet med att rädda ytterväggarna – och på måndagen för en vecka sedan levererades den stora mängden stål.

– På onsdagen bad man oss ha ett smedteam redo att assistera. På söndagsmorgonen blev vi sedan inkallade och arbetade tillsammans med två ingenjörer för att hitta bygglösningsalternativ. Då behövde vi akut stålmaterial, och lyckligtvis kunde vår goda samarbetspartner Tibnor med mycket kort varsel skicka en lastbil med 15 ton stålrör till Köpenhamn, så stabiliseringsarbetet kunde börja redan på måndagsmorgonen, säger Morten Rosenberg.

Vanligtvis är Tibnors stora distributionscenter i Taulov stängt på söndagar. Men när CPH Steel behövde leveransen akut på måndagsmorgonen, ställde lagerpersonalen och förtroendemannen upp.

Under natten behandlades ordern, så att den redan på morgonen skickades till Börsen.

– Tack vare en dedikerad och effektiv insats från våra medarbetare kunde vi plocka och packa ordern under natten och skicka den iväg mot Köpenhamn tidigt på måndagsmorgonen. Alla har ju följt med i den tragiska branden, så vi upplevde stor solidaritet för att hjälpa till med ordern, vilket också har inneburit att vi har kunnat agera så snabbt med uppgiften, säger fabrikschefen på Tibnors distributionscenter i Taulov, Niels Peter Bach.

Stabiliseringsarbetet pågår fortfarande för fullt, och CPH Steel förväntar sig att det kommer att ta några veckor till innan det blir färdigt, förutsatt att inga ytterligare komplikationer uppstår.

See KPIs and other articles about:
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094