23948sdkhjf

3D-printbolaget får order från prestigefullt amerikanskt universitet

Freemelt ska leverera en 3D-printer till ett ansett universitet.

Metall-3D-skrivarbolaget Freemelt har enligt ett pressmeddelande fått en order från ett prestigefullt amerikanskt universitet med stor erfarenhet och kompetens inom additiv tillverkning i metall. Universitetet avser använda Freemelts "Fremelt One" för materialforskning och produktutveckling av kritiska applikationer baserat på högtemperaturmetaller, även kallat refraktära metaller. 

"På grund av den höga smältpunkten är refraktära metaller svåra att tillverka med traditionella tillverkningsmetoder, vilket gör additiv tillverkning extra attraktivt då det möjliggör produkter som tidigare ej varit möjligt att tillverka."

– Det är hedrande att ytterligare ett amerikanskt universitet har valt att basera sin materialforskning på Freemelts 3D-printers. Vi har intensifierat vår närvaro på den amerikanska marknaden och accelererat våra sälj- och marknadsföringsaktiviteter, vilket vi nu ser resultatet av. Detta är ytterligare en viktig order för Freemelt, då den bidrar till expansionen av vår installerade bas för Freemelt ONE, säger Freemelts vd, Daniel Gidlund, i en kommentar.

Ordern är värd cirka fem miljoner kronor och ska levereras under andra kvartalet 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078