23948sdkhjf

Verkstadsföretaget Nimo-KG har fått in foten i USA

Verkstadsföretaget Nimo-KG Transportsystem i Kågeröd har fått in foten hos Heinz i USA och har därmed tagit sin första amerikanska order. Ytterligare order värda miljontals kronor står på spel.
Nimo-KG Transportsystem i Kågeröd ska leverera två lyftar till Heinz i Iowa, USA.

VD Johan Bergman berättar att orderstorleken ligger på en halv miljoner kronor. Men det är inte orderstorleken som är det intressanta i denna första order utan chansen till ytterligare order när man nu först har fått in foten hos ketchupjätten.

Den första kontakten togs under en mässa i Chicago i november, och sedan har Nimo-KG kämpat hårt för att komma in i värmen.
- Det första steget är alltid det tuffaste, säger Johan Bergman.

De två beställda lyftarna är redan tillverkade och ligger för tillfället i en container på Atlanten, och ska vara framme om cirka en vecka. Det finns chans att ta order gällande ytterligare 14 lyftar om Nimo-KG sköter korten rätt och ser till att allt fungerar i den första leveransen.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Om företaget
Nimo-KG Transportsystem AB är ett mycket gammalt Kågerödsföretag som en gång startade som bysmedja och bilverkstad. Namn som Selanders Mekaniska Verkstad finns med i historien. Under denna tid utfördes allt från att sko hästar till tillverkning av vagnar och lastbilspåbyggnader. Till exempel är Kågeröds veteranbrandbil idag en välbevarad klenod från 1934.
Företaget omsätter för omkring 35 miljoner kronor och uppges ha en målsättning att nå 50 miljonersvallen inom 2-3 år. De senaste två åren har företaget gått från 6 till 10 anställda och fokuserar på växt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093