23948sdkhjf

Wärtsilä får ny servicekategori - förvärvar danskt bolag som specialiserat sig på service av ångpann

Wärtsilä har förvärvat ett danskt bolag International Combustion Engineering A/S (I.C.E.), som specialiserat sig på service och reparation av ångpannor och därtill hörande förbränningssystem samt projekttjänster. I.C.E. har sitt huvudkontor i Aalborg, Danmark.
Förvärvet av I.C.E. utvidgar Wärtsiläs serviceutbud till en ny kategori för service av pannor. Denna nya servicekategori förbättrar Wärtsiläs konkurrenskraft ytterligare som ett ledande bolag med ett helhetsserviceutbud.

I.C.E.’s viktigaste kunder är shippingföretag över hela världen, och bolaget har en god position inom handelsfartyg. I.C.E. har också en trading-division som erbjuder reservdelar till pann- och förbränningssystem. Därtill har I.C.E. potential för en stark global tillväxt och för expansion till nya kundsegment såsom offshore, kryssningsfartyg & färjor och specialfartyg samt kraftverkslösningar inom energiproduktion och industrin.

I.C.E.’s omsättning var 46,8 miljoner danska kronor (6,3 milj. euro) i 2007. I Danmark har bolaget för närvarande 30 heltidsanställda arbetstagare.
I.C.E.’s verksamhet kommer att integreras med Wärtsilä Services verksamhet i Danmark. Alla anställda fortsätter som Wärtsiläanställda. Affärens köpesumma har inte offentliggjorts.
“I.C.E.’s utmärkta know-how inom panntjänster utgör ett mycket välkommet tillägg till Wärtsiläs serviceutbud. Förvärvet förbättrar Wärtsiläs konkurrenskraft ytterligare och förstärker bolagets ställning som det främsta bolaget med global service”, säger Tage Blomberg, direktör för Wärtsilä Services.

Mera information: www.ice-denmark.com och www.wartsila.com

Källa: Pressmeddelande från Wärtsilä

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078