23948sdkhjf

Hillerstorpsföretaget ser ljust på framtiden

Det snurrar för fullt på Axelent i Hillerstorp. I dubbel bemärkelse.
Med en helhjärtad satsning på vindkraft, och eventuellt även ett tillskott av vattenkraft framöver, är målet att Axelent ska vara helt och hållet självförsörjande genom förnybar energi inom 6-7 år.

-Att tänka miljömässigt är inget nytt för oss på Axelent Engineering AB. Är man smålänning har man det medfött att hushålla med det som naturen ger och att vara sparsam. Vi har länge arbetat med att minimera vår skrotprocent i produktionen. Vi har byggt egna maskiner som är energieffektiva och vi väljer transportsätt och förpackningsmetoder för att minimera miljöbelastningen vid varje leveranstillfälle, säger Mats Hilding, VD Axelent AB.

Det ser ljust ut
Tar man del av de nyheter vi får oss presenterade via media ser marknadsläget mörkt ut. Världens stora ekonomier har problem och det påverkar givetvis klimatet för många företag. Hemkommen efter en längre tid i USA är Stefan Axelsson, Marknadschef på Axelent, dock positiv och ser väldigt ljust på framtiden.

-Det kan tyckas märkligt, men vi har inte känt av det krisläge som diskuteras runt om i världen. I USA besökte jag bland annat en stor mässa i Chicago, och jag uppfattade de flesta som både optimistiska och köpbenägna, säger Stefan Axelsson, Marknads- och Exportchef på Axelent AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079