23948sdkhjf

Motalaföretag levererar till US Navy

Motala Verkstad har fått en miljonorder av Rolls Royce Naval Marine i USA.
AB Motala Verkstad kommer att leverera långa axlar i rostfritt material som är avsedda för drivning av vattenjetaggregat som Rolls Royce Naval Marine levererar till fartygen. Ordern om ca 6 msek avser en första leverans till en serie om totalt 10 fartyg som skall byggas de närmaste 5 åren. Genom denna första beställning ser Motala Verkstad stora möjligheter att få order successivt till de kommande fartygen.

-Vi har fått ordern i internationell konkurrens med främst andra europeiska företag. Att arbeta med denna typ av specialstål kräver stor kunskap om hur materialet uppträder vid bearbetning vilket Motala Verkstad har stor erfarenhet av och stark kompetens inom, säger Rolf Polbratt, VD för Motala Verkstad i ett pressmeddelande.

Fartyget
LCS är den senaste generationen av fartyg i den amerikanska flottan och har en avancerad konstruktion och brett användningsområde. Fartygen är trimaraner med en topphastighet på ca 50 knop och är avsedda för kustnära uppdrag. Bortom de tio fartygen i en första serie plus tio av en annan typ finns önskemål från US Navy om upp till 55 fartyg totalt.

MIljoninvestering
Styrelsen för Motala Verkstad har också beslutat att investera 13 MSEK i modernisering av utrustning för att stärka företagets internationella konkurrenskraft.

-Vi ser denna order som ett tydligt tecken på att vi ses som en av de ledande tillverkarna inom detta område. Vi kommer att fortsätta att investera i verksamheten för att ytterligare stärka vår internationella konkurrenskraft, säger Anders Holm, VD för Aqilles Invest som äger Motala Verkstad

Leveranser till de första fartygen kommer att ske 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094