23948sdkhjf

Vänersborgsföretag inför ny organisationsstruktur

Verkstadskoncernen VBG GROUP har beslutat att införa en ny övergripande organisationsstruktur.
Förändringen innebär att moderbolaget, VBG GROUP AB, ökar sitt fokus på fortsatt internationell och lönsam expansion. Dessutom skapas en tydligare strategisk styrning av koncernens affärsenheter.

Den nya organisationen innebär att verksamheten delas upp i tre divisioner:

Division Power Transmission Ska genom egna, starka varumärken vara en erkänd global marknadsledare i valda nischer för mekanisk kraftöverföring och energi- och stötdämpning.

Division Truck Equipment Ska genom egna, starka varumärken vara en internationellt
ledande leverantör av kopplingsutrustning till lastbilar med tunga släp. Divisionen svarar för mer än 50 procent av världsmarknaden.

Division Trailer Equipment Ska genom egna, starka varumärken vara en internationellt ledande leverantör av utrustning till släp och trailers. Divisionen står för mer än 50 procent
av världsmarknaden inom skjutbara tak.

-Vi har under senare år stärkt vårt kundfokus och skapat en effektiv produktionsstruktur, för att möta de nya möjligheter som ges på våra nischmarknader – inte minst på trailermarknaden. Att dela in verksamheten i tre divisioner är en naturlig fortsättning på denna process. Det gör att vi på ett än tydligare sätt matchar våra respektive kundgruppers behov, säger Anders Birgersson, vd och koncernchef på VBG GROUP.

Läs hela pressmeddelandet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078