23948sdkhjf

Gränges byter ordförande

Anders G Carlberg, styrelseordförande för Gränges sedan 2014, kommer att avgå som ledamot och ordförande för Gränges styrelse vid årsstämman den 7 maj 2020.

I samband med tillkännagivandet att Anders G Carlberg, vid 76 års ålder, väljer att avgå föreslår valberedningen Fredrik Arp som ny styrelseordförande.

Under Anders G Carlbergs tid som styrelseordförande och sedan börsnoteringen av Gränges aktie 2014, har Gränges mer än fördubblat sin försäljningsvolym och vinst samt genererat tillväxt över branschgenomsnittet drivet av tekniskt avancerade produkter, innovation, framgångsrika förvärv och ett starkt fokus på hållbarhet.

– Det har varit produktiva och framgångsrika år med fokus på implementering av strategin och med stark lönsam tillväxt. Gränges har idag en ledande global position med en solid plattform för tillväxt, och med en kompetent och väl sammansatt ledning. Jag är övertygad om att Gränges är mycket väl positionerat för fortsatt hållbar och lönsam tillväxt, säger Anders G Carlberg, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att kunna föreslå Fredrik Arp som ny styrelseordförande för Gränges. Med hans omfattande erfarenhet från internationella industriföretag är vi övertygade om att han starkt kommer att bidra till Gränges fortsatta utveckling och lönsamma tillväxt, säger Jannis Kitsakis, Senior Portfolio Manager på Fjärde AP-fonden och representant för Gränges största aktieägare, samt ordförande i Gränges valberedning.

Fredrik Arp har tidigare varit vd för Volvo Cars och Trelleborg. Han är för närvarande styrelseordförande i Bravida och Nolato, samt styrelseledamot i Vattenfall och Swedfund International.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094