23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hur skyddar ni du dig från farliga partiklar som finns i luften?

Finns det stark lukt från lösningsmedel och lim, lödrök, laserdamm eller gaser från uppvärmd plast på din arbetsplats? Då skall du läsa vidare.

På många arbetsplatser går man runt i en miljö med stark lukt från till exempel resin, isopropanol, etanol, lim, rengöringsvätskor
eller damm i varierande storlek som yr runt i luften. Dammet lägger sig oftast också på golv, bord och maskiner, vilket kan ställa till med både halkrisk och kortslutning genom statisk elektricitet. En del arbetsmoment ger stark lukt i kombination med farlig gas som uppstår när partiklar frisätts genom uppvärmning. 

Finns det mycket damm på bord, golv och maskiner? Då måste ni hitta källan och placera ett utsug så nära den som möjligt. 
Serie ASD är oftast rätt variant för detta, men är det damm från en laserprocess så måste man beakta vissa säkerhetsaspekter och då är det LAS-serien som gäller.  

Finns det ämnen som avger stark lukt som etanol, aceton, resin, isopropanol, lim och andra lösningsmedel? Dessa ämnen är oftast brandfarliga och kräver ett filter med aktivt kol så då måste man välja ett utsug i serie ACD och många gånger är det de explosionssäkra aggregaten för ATEX miljö som gäller tex. ACD220Ex. 

I en miljö med lödrök måste man också använda utsug och de kan både vara för en manuell arbetsplats eller för en automatiserad lödstation. Det är då serie LRA som gäller. 

En kontaminerad luft är en hälsorisk för alla på arbetsplatsen eftersom små partiklar i rök, damm, gas och ånga har en tendens att flytta på sig genom husets ventilation. Genom att installera ett utsug så nära källan som möjligt begränsar man spridningen och får en hälsosammare och renare arbetsplats.

Vi hjälper er att hitta rätt utsug för just er arbetsplats. 
Kontakta Karoline Ljung

SOLECTRO AB
www.solectro.se

 

 

Solectro AB
Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Lomma kommun
Sverige
VAT nummer: SE556143403501

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047