23948sdkhjf

Cascade Corporation köper Scana Steel Booforge

Scana Steel Booforge är ett företag verksamt inom tillverkning av större och kundanpassade lyftgafflar. De bedriver även friformssmide av produkter i avancerade material till krävande miljöer.

Nu utvecklas företaget vidare då Incus Investor, med säte i norska Stavanger och noterat på Oslobörsen, tecknar ett avtal med Cascade Corporation om att sälja 100 procent av aktierna.

Ett avtal tecknades den 16 maj och affären förväntas slutföras den 23 maj då Scana Steel Booforge även byter namn till Booforge Steel. Verksamheten fortsätter som vanligt under Cascade Corporations ägarskap.

Cascade Corporation är en stor global aktör inom sitt område och kommer i och med affären att skapa en produktionsbas i Skandinavien och utöka sin produktportfölj.

Affären blir ett naturligt steg i Cascades strävan att stärka sin position som ledande aktör inom materialhantering.

Köparen har sitt huvudsäte i Portland, Oregon i USA.

År 1646 lades grunden för den industriella eran i Karlskoga då en hammare började smida järn vid Boälvens utlopp till sjön Möckeln.

Det blev starten för Karlskoga som en av de mest framstående industri- och teknikstäderna i norra Europa. Det blev även grunden till Scana Steel Booforge.
.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094