23948sdkhjf

Goodtech levererar en stor robotiserad monteringslinje till Haldex

Goodtech och Haldex Brake Products fortsätter sitt långvariga samarbete.

Affären avser en turn key solution av en semiautomatisk monteringslinje till komponenter för kontroll och styrning av bromssystem på trailers.

Monteringslinen bygger på Goodtechs modulbaserade monteringskoncept för en effektiv produktion genom en ökad flexibilitet och skalbarhet.

Den består av både manuella och automatiska/robotiserade stationer samt ett övergripande MES-system (Manufacturing Execution Systems).

Ordervärdet är på cirka 33 miljoner kronor och leverans av utrustningen sker under det andra kvartalet 2020.

– Haldex är glada över att kunna fortsätta det långvariga samarbetet med Goodtech även inom andra produktsegment än vad vi tidigare har utvecklat tillsammans, säger Per-Olof Bjällstål, Haldex Brake Products, enligt ett pressmeddelande.

– De är en leverantör som delar vårt intresse för hög kvalitetssäkring och effektivitet i så väl automationer som i överordnade system. De har även genom året visat sig vara ansvarstagande och med en hög supportnivå vilket vi värdesätter högt, säger Per-Olof Bjällstål.

– Vi är otroligt stolta över att vi kan fortsätta utveckla vårt långvariga samarbete ytterligare genom att vi får förtroendet att leverera ännu en monteringsline, säger Goodtech Solutions vd Johan Håkansson.

Goodtech är en stor nordisk teknikleverantör, vars kärnkompetens är automatisering, montering, industriell IT, miljöteknik och avancerad industriell produktionsteknik.

Företagets vision är att vara förstavalet för industriell effektivitet.

Goodtechs aktie är noterad på Oslo Börs. Företaget omsätter cirka 600 miljoner norska kronor och har omkring 300 medarbetare i Norge, Sverige och på Åland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11