23948sdkhjf

Pneumatikföretaget Staccato Technologies inviger ny serieproduktion i Sverige

Staccato Technologies är ett svenskt innovationsföretag som utvecklar ventiler för tryckluft (pneumatik) och vätskor.

Björn Stegfeldt, produktions- och logistikansvarig, berättar att de är stolta att vara det enda pneumatikföretaget med ventilproduktion i Sverige.

– Även om vår huvudprodukt är positioneringsenheten så är våra ventiler förutsättningen. Varje positioneringsenhet innehåller fyra stycken av våra extremt snabba högflödesventiler. Samma grundventil finns även i varianter för fordonsapplikationer och vätskeapplikationer, säger Björn Stegfeldt, enligt ett pressmeddelande.

– För att säkerställa de höga toleranser som krävs i vår konstruktion har vi köpt in kostsamma, men noggranna precisionsmaskiner från Schweiz. Man kan fråga sig varför vi valt att producera i ett land med höga kostnader som Sverige, och det är helt enkelt så att vi ser stora fördelar med att ha produktionen nära utvecklingen, vilket gör oss både snabbare och bättre, säger Björn Stegfeldt.

Företagets ventil har tre patent och har utvecklats under många år.

Tidigare tillverkades den för alla kundorder av utvecklingsavdelningen. Nu när den kan serieproduceras på ett effektivt sätt minskar Staccatos kostnader och de kan nu lägga ännu mer tid på utveckling.

Det är deras ventilteknologi ihop med avancerad elektronik och en sinnrik mjukvara som i kombination har lyckats med det alla andra pneumatikföretag försökt sig på utan framgång.

Ett flertal företag har bytt ut dyrare elektriska servolösningar till deras lösning.

Staccato ingår i samma industrigrupp som Aros Elektronik och IRO.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078