23948sdkhjf

Hydraulikföretaget köps upp

​​​​​​​Simson Power Tools utvecklar, tillverkar och säljer hydrauliska domkrafter och verktyg sedan 1952.

Bland yrkesfolk har den brandgula färgen kommit att bli känd.

Nu köps företaget upp av Rehobot.

– Simson är ett fantastiskt fint bolag men Rehobot kan utveckla det här bättre än jag. Men det gör lite ont att sälja ett så fint kvalitetsbolag, säger företagets tidigare ägare Roger Hydén, till Metal Supply.

– Vi är glada att kunna befästa vår position som marknadsledare, i såväl Sverige som de nordiska länderna, inom området för högtryckshydrauliska pumpar och cylindrar. De två systerbolagen Rehobot Hydraulics och Simson Power Tools är båda kända i marknaden för sin höga kvalitet och svenska produktion, säger Kjell-Roger Holmström, tillträdande ägare och vd, enligt ett pressmeddelande.

Det var i mitten av 1950-talet som Gustav Ekstrand utvecklade en hydraulisk domkraft som förenade låg vikt med hög presskapacitet. Domkraften, som hade en inbyggd oljepump, blev snabbt en framgång.

Efterfrågan tog fart och grunden lades till Simson Power Tools i tätorten Hofors i Gästrikland, där moderbolaget finns än idag.

– Det här är ett litet nischat bolag med fantastiska produkter som har en mycket hög kvalitet, säger Roger Hydén.

Dagens domkrafter har ett brett användningsområde, främst inom den tunga industrin över hela världen. 60 års erfarenhet av hydraulik har gjort Simson till något av en expert på kraftverktyg.

– Exportandelen, som redan är över 50 procent, ska kunna öka ännu mer. Största exportlandet är för närvarande Tyskland där Simson har ett helägt dotterbolag, säger Roger Hydén till Metal Supply.

Rehobot är en stor spelare inom högtryckshydraulik på den svenska marknaden.

Redan 1924 konstruerade grundaren Herbert Landin en mekanisk domkraft och år 1932 började de tillverka hydrauliska domkrafter under varumärket Nike Hydraulics.

Sedan dess har företaget erbjudit produkter och lösningar som inkluderar högtryckshydrauliska pumpar, cylindrar, domkrafter, verktyg och räddningsutrustning.

Deras tanke med affären är att stärka erbjudandet vad gäller produktutbud och marknadsposition.

– Framförallt ökas säljkanalerna med en ny ägare. Det är ett område som Simson direkt kan få nytta av, säger Roger Hydén.

Båda företagens produkter utgör ett komplement till varandras befintliga utbud av högtryckshydraulik.

De två systerbolagen kommer att under innevarande år omsätta över 100 miljoner kronor tillsammans i denna produktkategori.

– De största synergieffekterna kommer vi att uppnå via våra helägda försäljningsbolag i Storbritannien, USA och Tyskland, som direkt kommer kunna bearbeta respektive marknad med båda bolagens produktsortiment. Därtill kommer våra distributörer under första halvåret 2019 även få denna möjlighet. Båda varumärkena och organisationerna har alla förutsättningar för att fortsätta som egna bolag, säger Kjell-Roger Holmström vidare, enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109