23948sdkhjf

Här var 3D-printing och AI i fokus

Nära ett femtiotal ingenjörer och en handfull politiker besökte i veckan Alfred Nobel Science Park i Karlskoga.
– Örebro län är ett tungt industrilän och vi politiker är rörande överens om att det ska kvarstå. Vi behöver en industri som ligger i framkant och är ytterst konkurrenskraftig. Det har vi i Karlskoga, säger Andreas Svahn, socialdemokrat och ordförande i regionstyrelsen i Örebro län, enligt ett pressmeddelande.

Sveriges Ingenjörer stod bakom arrangemanget. Det bjöds på en temakväll om framtidens teknologi på Alfred Nobel Science Park i Karlskoga. På menyn fanns också en rundvandring i Amexcis nya lokaler. Amexci har flera 3D-printrar i sin verksamhet.

Mikael Melitshenko, projektledare på Alfred Nobel Science Park, berättade om 3DTC-projektet. Det är ett nationellt projekt som går ut på att vidareutveckla dagens tekniker inom industriell 3D-printing och 3D-röntgen.

3DTC är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park, flera företag och universitetsforskning.

Amy Loutfi, professor i informationsteknologi vid Örebro universitet, föreläste om det senaste inom forskningen om artificiell intelligens. Hon presenterade också projektet AI.Mee. Det är ett samarbete mellan Örebro universitet och Alfred Nobel Science Park. Det går ut på att hitta praktiska tillämpningar för hur AI och autonoma system kan användas inom industrin i regionen.

Alfred Nobel Science Park har verksamheter i Örebro och Karlskoga. Tanken är att skapa samarbeten mellan företag, forskning och näringsliv. Det sker genom utvecklingsprojekt på regional, nationell och internationell nivå.

Organisationens profil- och kompetensområden är bland annat avancerad tillverkning och autonoma system.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078