23948sdkhjf

De tar hem en affär på blästerskåp

Bäckman Blästermaskiner drar nytta av att tillverkaren i Småland effektiviserar sin produktionsprocess.
Bakgrunden är att Nässjö Sågbladsfabrik vill effektivisera och förenkla sin produktionsprocess av sågklingor. Därför har de valt blästring som ny metod för att få bort den hårda ytan efter laserskärningen. Den tidigare arbetsmetoden var att slipa bort ytan.

Investeringen är en del i ett större program som genomförs under året. Tanken är att utöka och förbättra kapaciteten i fabriken.

– När det gäller val av leverantör kom vi fram till att en viktig faktor är att vi ska kunna kommunicera snabbt och enkelt om något händer med utrustningen. Ett tillkommande önskemål blev därför en svensktalande leverantör, både av utrustning och service, säger Fredrik Friberg som är inköpsansvarig vid Nässjö Sågbladsfabrik, enligt ett pressmeddelande.

Nässjö Sågbladsfabrik grundades 1902 av Janne Friberg. Företaget är alltjämt familjeägt – nu av fjärde generationen.

Tillverkningen består av konventionella cirkelsågklingor, bestyckade cirkelsågklingor och cirkelknivar. De tillhandahåller även hjälpverktyg.

Tidigare såldes en stor andel på export men idag är den inhemska efterfrågan så hög som 70-80 procent av försäljningen.

Bäckman Blästermaskiner i värmländska Filipstad grundades år 1939. De är en tillverkare av industriell blästerutrustning och sysselsätter 20 medarbetare.

Bland annat tillverkar de slungrensmaskiner och friblästerhallar med tillhörande dammfilterlösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109