23948sdkhjf

Verktygsföretaget tar affär med ett stort teknikinnehåll

"En intressant kund som växer genom förvärv och investerar mycket."
Det är det Bankerydsbaserade verktygsföretaget Östrand & Hansen som tar hem ordern.

Beställare är företaget Flokk i småländska Nässjö.

Uppgiften är att konstruera och tillverka en monteringslinje för en ny stolsmekanism. Linjen är cirka 20 meter lång och innehåller båda manuella och automatiska monteringsstationer.

– Vi har gjort affärer med dem tidigare. Men den här är större än de tidigare. Anläggningen kommer att ha ett stort teknikinnehåll, säger Östrand & Hansens vd Mikael Ronder till Metal Supply.

Uppgiften är att koppla ihop ny automation med Flokks befintliga ordersystem. Systemet kommer att styra vad som ska tillverkas på respektive palett i banan. Det handlar om en avancerad teknisk lösning där RFID-taggar på paletterna är informationsbärare och plocket på de manuella stationerna styra via pick-to-light.

Leverans sker till slutet av innevarande år.

– Vi börjar med det här jobbet direkt efter semestrarna, säger Mikael Ronder.

Flokk är en stor tillverkare av arbetsplatsmöbler i Europa. De är cirka 2 500 medarbetare och säljer under produktvarumärkena Profim, HÅG, RH, BMA, Offecct, Giroflex, Malmstolen och RBM.

– Det är en intressant kund. De har växt med förvärv i Nederländerna och Polen. Företaget investerar också mycket vid sin anläggning i Nässjö, säger Mikael Ronder till Metal Supply.

Östrand & Hansen konstruerar och tillverkar pressverktyg, automationslösningar och specialmaskiner. De utför även service och reparationer på verktyg och maskiner.

Företaget tillhandahåller prototyper, klipp- eller bockverktyg, maskiner och automatiserade produktionslinjer.

Kunderna finns bland annat inom fordon, möbler, belysning, måleriverktyg, ventilation och medicin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079