23948sdkhjf

Verkstaden gör förvärv

Köper verksamhet som omsätter 35 miljoner från den stora koncernen.
Bengtssons Mekaniska i Forserum köper Proton Caretec i Skillingaryd. Säljare är verkstadskoncernen Proton Group.

– Anledningen till att vi säljer Proton Caretec är att i den allt tuffare konkurrensen på marknaden blir Proton Caretec tillsammans med Bengtssons Mekaniska en väsentligt starkare aktör med bättre förutsättningar att utvecklas positivt. Företagen kompletterar varandra mycket väl, skriver Proton Groups vd David Gustafsson i ett mejl till Metal Supply.

Köparen Bengtssons Mekaniska är ett verkstadsföretag med egen pulverlackering. De omsätter 28 miljoner och har 20 medarbetare.

– Vi är väldigt nöjda med förvärvet av Proton Caretec, deras verksamhet passar bra med vår nuvarande och med våra gemensamma erfarenheter och kompetenser inom segmentet vårdprodukter ser vi att det kan innebära en enormt positiv utveckling för alla i framtiden, säger Bengtssons Mekaniskas vd Niclas Bengtsson enligt ett pressmeddelande.

Caretec tillverkar sjukhussängar, patientvagnar och sängbord. Affären innebär att Bengtssons Mekaniska växer rejält eftersom Caretec omsätter hela 35 miljoner och har 20 medarbetare.

Köparen är sedan tidigare verksam med att tillverka produkter för vård- och omsorgsmiljö. Affären innebär alltså att Bengtssons Mekaniska förstärker sin position i denna marknadsnisch i Norden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078