23948sdkhjf

Åmålsföretaget tar hem stororder på delar till växellådor

En ny högautomatiserad produktionslina byggs för 20 miljoner - affären säkrar åtta till tio jobb.
Åmålsföretaget Sem har tagit hem en stororder på sina nyutvecklade delar till växellådor. De ska också bygga en ny, högautomatiserad produktionslina vilken bedöms säkra åtta till tio jobb i Åmål. Det rapporterar Provinstidningen som är en del av Nya Wermlands Tidningen.

– Det är roligt att vi tar hem den här upphandlingen i stenhård, global konkurrens, tack vare en del smarta idéer från Åmål, säger marknadschefen Jerker Fjellman till tidningen.

Sem är en gammal tillverkare av växellådor. Den nya storaffären omfattar dock en nyutvecklad variant som bolaget har tagit fram.

Namnet på kunden är fortfarande hemligt - Sem vill inte säga mer än att det handlar om en stor tillverkare av lastvagnar.

Kontraktet sträcker sig dock över en period på sex år och det handlar om stora volymer - värdet är en bra bit över 100 miljoner kronor vilket innebär att det här är en stororder för Åmålsföretaget.

Robotar kommer att hantera mycket av den nya produktionen i Åmål och det handlar om en stor investering. Kostnaderna kapas samtidigt som noggrannheten och kvaliteten förbättras.

Den nya linan, som öppnade i höstas, kostade 20 miljoner kronor att bygga.

2015 blev ett rekordår för Sem och därefter har det gått fortsatt bra för dem. Orderstocken under senaste året har legat på den högsta nivån någonsin.

– 2017 hittills är en av de bästa starterna på ett år som vi har haft, säger vd Tom Gustavsson till tidningen.
Läs mer om: SEM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078