23948sdkhjf

SCA Skog lägger stororder hos Bergs Produktionskonsult

De ska producera fyra stycken 24 meter långa balkar till ett stort brobygge.
Piteåbaserade Bergs Produktionskonsult har fått en order på fyra stycken 24 meter långa balkar till ett stort brobygge. Beställare är SCA Skog och leverans ska ske till sommaren. Det rapporterar Norrbottens Affärer.

– Vi har mycket skog i Norrbotten med 400 mil egen väg. Vi ser hela tiden över broarna, att de håller för de tunga transporterna, säger Anders Ringbjer, utvecklingschef vid SCA Skog, till affärssajten.

Broarna ska nu byggas ut och det är alltså Piteåbolaget som tagit hem affären.

– Vi har tagit fram ett eget koncept tillsammans med SCA Skog och Patrik Bjelovuk vid Tibnor i Köping på hur broarna ska se ut, och vi har samarbetat med Bergs under en lång tid. Hittills har vi totalt köpt 15-20 broar, säger Anders Ringbjer till Norrbottens Affärer.

Nu har SCA Skog lagt en order på en balk som är 24 meter lång, 4,5 meter bred och väger drygt 28 ton.

Det är stålspecialisten Tibnor som har levererat stålet som tillverkats av ett företag i Finland och som har transporterats på en specialtrailer till verkstaden i Piteå.

– Tillverkningen lades i Finland eftersom vi inte kan göra så stora balkar här. Däremot ska vi göra tvärbalkar, stag, samt räcken till bron som kommer att monteras på plats av Bergs Produktionskonsult i sommar, säger Bergs Produktionskonsults ägare Robert Berg till affärssajten.

Ordern bedöms vara värd cirka 1,1 miljoner kronor.

Bergs Produktionskonsult har växt successivt de senaste åren. Senaste räkenskapsåret ökade omsättningen till 20 miljoner kronor med drygt två miljoner kronor i positivt resultat.

Mot bakgrund av den orderingång bolaget har just nu så räknar de med att omsättningen ökar till 24 miljoner kronor. De kommer också att behöva anställa ytterligare personal. Antalet anställda bedöms öka till 25 personer före årets slut från dagens 18 personer.

I bolagets maskinpark finns kap, sax, pelarborr, kantpress, vals, ringvals, stansmaskin med mera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078