23948sdkhjf

Industriföretaget varslar 28 i Motala

Marknaderna inom olja, gas och marint har försvagats.
Industriföretaget Motala Verkstad Group, MVG, reducerar verksamheten i Motala och varslar 28 anställda. Det framgår av ett pressmeddelande.

Gruppens verkstad i Motala har under de senaste åren drabbats av nedgången inom bland annat olje- och gasmarknaden samt den marina sektorn.

De har tidigare gjort neddragningar som följd av vikande volymer och förra året kännetecknades av låg efterfrågan inom vissa kundsegment. Bolaget tvingas därför nu göra ytterligare en personalneddragning.

– Det är mycket tråkigt att behöva fatta beslut som detta, men det är tyvärr helt nödvändigt för att anpassa verksamheten till den generellt sett svaga marknad vi upplever i några av våra kundsegment. Jag beklagar och känner med de av våra medarbetare som nu kommer lämna oss. Det är en svår situation, säger vd Anders Holm.

Verksamheten i Motala kommer efter planerad personalminskning fokusera på några utvalda maskin- och montagegrupper, som bedöms ha god konkurrenskraft i marknaden.

Gruppens övriga verkstäder fortsätter med befintlig personalstyrka och har en anpassad organisation för de kundvolymer bolaget förväntar sig under 2017, heter det.

Motala Verkstad Group är sysselsatt med bearbetning, tillverkning, avancerad svetsning och montage av tunga och medeltunga industriella system och produkter. Bolaget omsätter 275 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.422