23948sdkhjf

Volvo Cars städar i toppen efter stora produktionsstörningar

Torslandafabriken ligger rejält efter plan. Bolaget har förseningar i karosseriet på grund av att robotar inte fungerar som de ska.
Volvo Cars forsknings- och utvecklingschef Peter Mertens tar över ansvaret även för inköp och kvalitet. Det rapporterar Dagens Industri.

Det har varit stora produktionsstörningar för den nya V90-serien. Interna källor, som tidningen hänvisar till, uppger att det aldrig tidigare har varit så stora problem. Det har lett till att vd Håkan Samuelsson formerat om ledningsgruppen.

Enligt vad som är känt sedan tidigare lämnar produktionsdirektören Lars Wrebo. Han ersätts 1 november av spanjoren Javier Varela med lång erfarenhet från PSA Peugeot Citroën.

– Peter Mertens får utökat ansvar och kommer att vara ansvarig både för forskning och utveckling samt inköp och kvalitet, säger Annika Bjerstaf, presschef på Volvo Cars Sverige, till Di.

Enligt uppgifter till Di ligger Volvos produktion i Torslandafabriken betydligt efter plan. Skälet är störningar framför allt i karosseriet som bland annat beror på robotar som inte fungerar som de ska.

Om det kommer slå mot försäljningssiffrorna är för tidigt att säga då det vid ett modellbyte är väntat med en nedgång. Globalt ökar Volvos försäljning, men den har gått ned i Sverige de senaste månaderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078