23948sdkhjf

Maskinorder till småländskt företag

Beställningen från Nominit omfattar robotcell från InLead samt en svarv från Edströms.
Affären påbörjades i Edströms monter under MAX-mässan i år och efter en snabb hantering från alla håll tecknades avtal om robotcell från InLead Automation samt svarv från Edströms Maskin för leverans till Nominit i Värnamo.

- I detta projekt kommer vi placera en robot på en svarv och plocka ämnen på en bana nedanför, säger Tommy Strand, säljansvarig och VD på InLead, till Metal Supply. Vi har under vår korta tid som bolag, med start 2013, sett en stor efterfrågan av våra kunskaper inom automation och maskinkonstruktion från små till de största företagen i Sverige.

Jobben stannar
Svarven en flerspindlig SHIMADA svarv och konceptet som tillverkaren SHIMADA erbjuder, genom att ha en extra chuck för laddning och plundring av detaljer, är inte bara populärt i Sverige utan ökar också i övriga delar av världen.

- Vi har alla lika mycket tid att röra oss med, oavsett om vi befinner oss i Japan, Kina eller Sverige. Svarvarna med dess unika lösning gör det möjligt att behålla många av jobben som annars hamnar i låglöneländer med oftast lägre tekniknivå, säger Henrik Olsson VD, Edströms Maskin.

På Nominit är man nöjd med investeringen.

- Investeringen är del i Nominits strategi att tillverka alltmer komplicerade komponenter. Genom att kombinera kallformningens stora fördelar gällande materialutnyttjande och kapacitet, med att vidarebearbeta kallformade ämnen till färdiga komponenter, når vi en för kunden mycket kostnadseffektiv lösning, säger Ulf Sjölin, VD Nominit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062