23948sdkhjf

Volvos strategiprogram ska leda till positiv påverkan om 9 miljarder kronor

Vid Volvokoncernens kapitalmarknadsdag i Göteborg i veckan presenterade koncernchef Olof Persson detaljer för hur det tidigare fastlagda strategiprogrammet ska få en positiv påverkan om nio miljarder kronor vid utgången av 2015.
Enligt koncernchef Olof Perssons presentation förväntas genomförandet av strategin ha en ackumulerad positiv påverkan på koncernens rörelseresultat om cirka 2 miljarder kronor vid utgången av 2013, cirka 6 miljarder kronor vid utgången av 2014 och cirka 9 miljarder kronor vid utgången av 2015, exklusive tidigare kommunicerade omstruktureringskostnader om 5 miljarder kronor. I de angivna siffrorna ingår de tidigare kommunicerade årliga besparingarna om 4 miljarder kronor hänförliga till det koncernövergripande effektiviseringsprogrammet.

Omstrukturering inom tillverkningen
Volvokoncernen arbetar även för att sänka både rörliga och fasta kostnader inom tillverkningen. Bland de åtgärder som genomförs märks en omstrukturering av det industriella systemet för lastbilstillverkning i Europa, en optimering av industristrukturen i Japan och en översyn av strukturen för reservdelslager runt om i världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079