23948sdkhjf

Scania tar hem Australiens första order för Euro 6-stadsbussar

Beställningen avser leverans av 77 bussar och till australiska ACTION, som blir först i landet med att använda den nya Euro 6-tekniken.
Regeringen i Australian Capital Territory, huvudstadsregionen Canberra, har utsett Scania till leverantör av sin nya flotta med 77 Euro 6-stadsbussar. Australian Capital Territory Internal Omnibus Network, ACTION, blir därmed den första bussoperatören i Australien att anamma den nya Euro 6-tekniken.

– ACTION har valt att gå i spetsen för att införa Euro 6, säger Trevor O’Brien, bussförsäljningschef på Scania Australia, i ett pressmeddelande. Den federala australiensiska regeringen har ännu inte angett när Euro 6 ska införas i landet, vilket understryker hur framtidsinriktad operatören är.

De nya stadsbussarna kommer att karosseras av australiensiske Custom och de första fordonen kommer att levereras under första halvåret 2014.

Minskar föroreningar
ACTION har precis tagit emot 33 nya ledbussar från Scania och operatören har även 26 Scania 14,5-metersbussar och 54 Scania gasbussar i flottan.

– Bussarna är miljövänliga, bränslesnåla och allra viktigast släpper ut ett absolut minimum av skadliga ämnen, säger Shane Rattenbury, Australian Capital Territorys minister för delstatlig och kommunal service. De kommer att bidra till renare luft med minskade föroreningar i Canberra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156