23948sdkhjf

ABB tar hem order av Facebook värd 80 miljoner kronor

ABB svarar för kraftmatningen av Facebooks första datacenter i Luleå
ABB levererar transformatorstationer konstruerade för att klara ett mycket högt effektbehov. Leveranser kommer från ABB i Västerås och Ludvika. Ordern, som är värd cirka 80 miljoner kronor är från Facebook Inc:s dotterbolag Pinnacle Sweden. Datacentret i Luleå är Facebooks första anläggning utanför USA.

Störst i Europa
ABB svarar för projektering, konstruktion och installation av två nyckelfärdiga luft- och gasisolerade transformatorstationer som kommer att leverera kraft till ett nytt datacenter i Luleå. Datacentret kommer att bli det största i sitt slag i Europa.

-Transformatorstationerna är konstruerade för att klara de höga kraven på effekt för den här typen av anläggningar, säger Martin Gross, chef för ABB:s division Power Systems i Sverige. De kommer att tillhandahålla tillförlitlig strömförsörjning med hög kvalitet till serverbyggnaderna, fortsätter han i ett pressmeddelande.

Tre serverhallar
Bygget av Facebooks nya datacenter kommer ske i tre tapper. När det är klart kommer anläggningen bestå av tre serverhallar med en yta på totalt 84 000 kvadratmeter, motsvarande drygt 11 normalstora fotbollsplaner. Den fösta byggnaden är planerad att vara klar att ta i drift i december 2012 och kommer ha ett stort behov av elkraft att driva och kyla sina servrar.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.203