23948sdkhjf

Höganäsföretag utsatt för företagskapning

GSM International - före detta Gunnestorps Smide - har polisanmält att företaget utsatts för bedrägeri.
Nyligen upptäckte GSM International att företaget bytt till annat namn. VD Clas Cederström var utbytt. Dessutom satt en 63-årig göteborgare helt plötsligt i styrelsen. Enligt Creditsafe är det nya namnet Acuritas AB och ny VD är Jan Rydén.

63-åringen
"63-åringen har 20-talet konkurser bakom sig och har tidigare förekommit i en liknande företagskapning i nordöstra Skåne", skriver Helsingborgs Dagblad. Det är ingen på företaget som vet vem mannen är.

– Vi ser det som ett försök till kapning. Det har inte medfört några konsekvenser som vi vill tala om, men det är klart att vi är oroliga för hur våra leverantörer reagerar, säger VD Clas Cederström till tidningen. Och tillägger att man bytt ut honom är inte det allvarligaste då de satt in hans närmaste man Jan Rydén.

Polisanmälan
Den 2/11 gjorde GSM International en polisanmälan om bedrägeri. I anmälan står det att någon form av dokument om ett styrelsemöte skickats in till Bolagsverket. Men något sådant styrelsemöte har aldrig hållits. Det handlar också om att företagets aktier skall ha övertagits.

Utredningen
Utredningen har inte kommit igång ännu, men Stefan Krüger, chef på specialroteln säger till Helsingborgs Dagblad att de skall titta på det. Enligt polisen är det helt klart ett bedrägeri att gå in och ändra i styrelsen.

Ändringar
Enligt Creditsafe har följande ändringar gjorts med datering 1/11 2011:
*Styrelse, ändrad
*Verksamhet/ändamål, ändrad
*Företagstecknare, ändrad
*Företagsnamn, ändrat (tidigare namn: GSM International AB)
*Företrädaruppgifter, ändrade
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078