23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Processkontroll – en nyckelfråga för verkstadsindustrin

Det är högtryck både ute och inne på Elmia Verktygsmaskiner. Det konstaterar Renishaw, experter inom precisionsmätning. – Våra förväntningar inför mässan har verkligen uppfyllts, säger vd Bo Eneholm.

När det gäller verktyg, fleroperationsmaskiner och mätteknik så är Elmia Verktygsmaskiner den största mässan i Norden.

– Man pratar så mycket om digitalisering idag, men fysiska möten bygger kundrelationer. Svensk industri ligger i framkant, bland annat tack vare komplexa maskinlösningar, och då måste man träffa leverantörerna för att diskutera projekten. Här är mässan en perfekt plattform, säger Bo Eneholm.

Viktiga samarbeten föds i montern

Halvvägs in i mässan har man redan haft ett stort antal konstruktiva möten med kunder som fått träffa både säljare och tekniker i montern. Och samarbeten mellan montrarna är lika viktiga.

– Vi samarbetar till exempel med Ravema som visar en mätmaskin från Wenzel här i vår monter, tillsammans med Revo, vårt 5-axliga mätsystem, säger Bo.

Han sitter på dubbla roller under mässan eftersom han också är ordförande i branschorganisationen SVMF.

– De flesta av våra medlemsbolag ställer ut och vi har verkligen sett fram emot Elmia Produktionsmässor med stor förväntan. Det har varit en riktigt bra start, konstaterar Bo.

Årets upplaga av Elmia Verktygsmaskiner har bred representation från branschen.

– Jag har träffat flera utländska besökare som varit positivt överraskade över att alla stora varumärken finns representerade, säger Bo.

 

Smart och hållbar industri med kontinuerlig mätning

I Renishaws monter är processkontroll den stora snackisen.

– Vi möter kunder som jobbar med extremt komplexa detaljer där ökad automation är avgörande för att vi ska behålla konkurrenskraften – och minimering av kassationer är avgörande för hållbarheten. Då måste du ha kontroll på processen genom ständig mätning och återrapportering till maskinen.

Renishaw satsar stort på forskning och utveckling för att kunna möta industrins behov.

– Vi lägger varje år mellan 14–16 procent av omsättningen på R&D och vi tillverkar alla våra ingående komponenter själva i våra anläggningar i England och Wales. All utrustning som vi säljer har vi själva utvecklat och använt i våra egna processer vilket ger trygghet hela vägen, säger Bo Eneholm.

Bildtext: ”Vi har redan haft många intressanta kundmöten där vi kunnat sätta en strategi tillsammans”, säger Bo Eneholm, vd Renishaw.

Elmia produktionsmässor
Box 6066
550 06 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige

Kontaktperson

MG

Tipsa en kollega

0.078