23948sdkhjf

H2 Green Steel ingår avtal med Linde

Tyskamerikanska företaget investerar 150 miljoner kronor i anläggning i Boden.

Gasjätten Linde ska investera cirka 150 miljoner dollar i en luftseparationsanläggning (ASU) i Boden och kommer sedan att leverera syre, kväve och argon till H2 Green Steels integrerade anläggning. Det skriver Linde i ett pressmeddelande.

Produktionen i Lindes nya ASU förväntas dra igång 2026, och utöver H2 Green Steel kommer bolaget även att leverera gaser till andra nya och gamla kunder.

– Linde är engagerade i att stödja industriell avkarbonisering genom högkvalitativa projekt som använder vår komplementära kombination av tillgångar, teknologi och kunskap. Vi är stolta över att stödja H2 Green Steels banbrytande projekt samtidigt som vi skapar ytterligare värde genom att öka Lindes nätverkstäthet i en växande industriregion, säger Armando Botello, President Regions UK & Ireland and Europe North, Linde, i en kommentar.

Linde har även tecknat kontrakt med H2 Green Steel i Boden för att leverera teknik för att återvinna och rena väte från direktreduktionsjärnugnen., som ska innebära en effektiv metod för att återvinna och rena väte från toppgasen i direktreduktionsjärnugnen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078