23948sdkhjf

Svetsföretag i konkurs – finns redan köpintresse

Till följd av bland annat en tvist lämnade Karlskrona Stålmekaniska in sin konkursansökan. Nu ska företaget säljas.

Karlskrona Stålmekaniska lämnade in sin konkursansökan i förra veckan. Företaget med 12 anställda har bland annat haft problem med en pågående tvist, menar advokat Magnus Lindsten på Amber advokater som har utsetts till konkursförvaltare.

– Det är lite tidigt att ha någon uppfattning vad som har föranlett konkursen, det ingår i min utredning att analysera det. Men preliminärt har man haft en ganska betydande tvist med en kund gällande en betalning och sedan har man haft för dåliga marginaler i några av projekten, säger han.

Vad händer framöver?

– Det som pågår är att det finns fyra lite större projekt som befinner sig sluttampen och min avsikt är att behålla driften för att försöka färdigställa dem och möjliggöra en försäljning av verksamheten, säger Magnus Lindsten och berättar att företaget har arbetat tillsammans med de större industrierna i Karlskrona.

– Det finns både pågående och avslutade projekt som företaget har utfört för till exempel Saabs Kockum och NKT och den typen av verksamheter, så det borde finnas underlag för företaget att fortsätta.

Under veckan kommer advokatbyrån att inleda ett försäljningsarbete genom att ta fram ett anbudsunderlag, och läget ser positivt ut menar Magnus Lindsten.

– Vi ska annonsera ut verksamheten och se om det finns något intresse, men personer hörde av sig redan i fredags och anmälde intresse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063