23948sdkhjf

Tomelillaföretaget har vuxit med 40 procent

Sedan förra räkenskapsåret har Examec Maskinmontage vuxit med 40 procent och fortsätter att växa
Examec Maskinmontage AB har mer att göra än någonsin och prognoserna inför nästa år ser bra ut. Nu behöver företaget anställa mer personal och söker först och främst montörer och maskinoperatörer - men det är svårt att få tag på kvalificerade personer.

– Jag önskar att våra politiker skulle satsa på utbildning av verkstadskunnig personal. Det känns otryggt att det inte finns någon verkstadsskola här i trakten. Här finns mycket verkstadsindustri, men ingen återväxt. De som jobbar blir bara äldre och äldre, säger vd Mats Ohlsson till Ystads Allehanda och fortsätter.

– Verkstadsindustrin får inte glömmas bort. Den är en viktig motor i samhället. Den har högt förädlingsvärde och drar välstånd till regionen.

Big Bang
Företaget har tillverkat magnetkärnor till en forskningsanläggning i Cern som bland annat försöker ta reda på vad som hände efter Big Bang, nu skall företaget leverera magnetlösningar till de nya forskningsanläggningarna ESS och Max-lab 4 i Lund.

Examec har i flera månader jobbat med hur de skall gå till väga för att uppnå de krav som ställs, samt ved det kommer att kosta och hur lång tid det tar.

– Det här är något av det mest avancerade man kan ge sig in på, säger Mats Ohlsson till tidningen och tillägger:

– Om vi tillverkar den här vid 20 grader blir det rätt. Tillverkar vi den vid 21 grader blir det fel.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11