23948sdkhjf

Industrikoncernen Proton köper företag inom maskinsäkerhet

Industrikoncernen Proton Group breddar sitt kunderbjudande och förvärvar JL Safety och Cedoc i Skara.

− Med förvärven blir vi ännu starkare på kunskapsintensiva tjänster och kan även erbjuda industrin produkter för ökad säkerhet och hållbarhet, säger David Gustafsson, koncernchef för Proton Group, enligt ett pressmeddelande.

JL Safety är en stor nordisk aktör inom praktiska riskbedömningar och CE-märkning. Mjukvaran CEDOC är ett verktyg som förenklar riskbedömningar och CE-märkning av maskiner.

− Företagen har under mer än 20 års tid etablerat sig som en ledande aktör i branschen och besitter kompetenta erfarna medarbetare, samt en egenutvecklad unik produkt. Vi ser goda möjligheter till fortsatt positiv utveckling och ser fram emot att tillsammans med våra nya medarbetare utveckla verksamheten vidare, säger David Gustafsson.

Säljaren av JL Safety och Cedoc, Johan Lindvall, framhåller främst två skäl till att han valde Proton.

− Proton Groups värderingar runt både personal och långsiktigt ägande stämmer väl överens med hur jag har drivit mina bolag. I Proton tror jag bolagen har alla förutsättningar att ta nästa steg i sin utveckling genom att förädla och etablera den unika produkt vi har skapat på den internationella marknaden, säger Johan Lindvall.

Tillträde skedde den 28 mars och bolagen kommer att ingå i Proton Groups affärsområde Proton Technology.

Proton Group är en privatägd industrikoncern med företag i fyra affärsområden. Huvudkontoret ligger i småländska Värnamo.

Koncernen är verksam inom branscher som fordonsindustrin, belysning och belysningslösningar för offentlig miljö samt ytbehandling för fordon, bygg- och verkstadsindustri.

Proton Group omsätter totalt cirka 700 miljoner kronor och har drygt 400 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078