23948sdkhjf

FinnvedenBulten och GAZ bildar nytt företag

FinnvedenBulten etablerar sin första produktionsanläggning i Ryssland i samarbete med Rysslands största tillverkare av kommersiella fordon.
GAZ-koncernens Automotive Components-division, som är Rysslands största tillverkare av kommersiella fordon, och den internationella industrikoncernen FinnvedenBulten tillkännager i dag att man tecknat en avsiktsförklaring att bilda ett samriskföretag för fästelement vid GAZ-koncernens anläggning Gorky Automobile Plant.

Omfattningen av samriskföretaget ska fastställas av parterna i slutet av året och produktionen planeras starta under 2012.

Samriskföretaget, som bildas av GAZ-koncernens division för fordonskomponenter och FinnvedenBultens division Bulten, kommer att utveckla och framställa fästelement för fordonsindustrin i Ryssland och OSS.

Man kommer även att leverera fästelement till Bultens globala kundbas med befintlig tillverkning i Ryssland.

Uppgradering
Gorky Automobile Plant, som tillverkar fästelement åt ryska kunder, ska tillhandahålla infrastruktur för produktion och distribution, medan Bulten, som levererar fästelement åt den globala fordonsindustrin, ska stå för utveckling av nya produkter och ny teknik.

– I och med samarbetet med Bulten kommer den utrustning som används för tillverkning av fästelement vid Gorky Automobile Plant att genomgå betydande uppgraderingar, säger Bo Andersson, vd för GAZ-koncernen.

Han fortsätter: ”GAZ produktion av tekniskt avancerade komponenter med inriktning på en bred kundbas, är ett projekt som ingår i Automotive Components-divisionens utvecklingsstrategi. Genom att tillämpa denna strategi lyckades divisionen under 2010 öka leveranserna till externa kunder med 70 procent jämfört med 2009. Bland dessa kunder finns bland annat biltillverkare, transportföretag, flygbolag och företag inom andra branscher.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078