23948sdkhjf

Kistaföretag kliver in på den tyska bilmarknaden

Scriccos infraröda IRID-system gör succé inom fabriksautomation i Tyskland och nu har företaget fått en order från en ledande tysk biltillverkare.
Sciroccos tyska återförsäljare Meshed Systems Gmbh sålde i början av 2010 in Scirocco IRID till det välkända Fraunhoferinstitutet, som inledde ett oberoende utvärderingsprogram av systemet för användning inom fabriksautomation.

Meshed har nu, i februari 2011, även sålt in IRID-systemet till en ledande biltillverkare i Tyskland för ytterligare verifiering.

Positiva testresultat
Fraunhofer Institute for Factory Operation and Automation IFF" i Magdeburg utvecklar och optimerar lösningar inom automation, logistik och anläggningsteknik, och har affärsenheter och expertgrupper inom bl.a. robotsystem där Scirocco IRID kan utgöra en viktig systemkomponent.

Testresultaten hos Fraunhoferinstitutet var verkligt positiva och verifierade systemets unika egenskaper såsom säker och förutsägbar funktion, kompakt design, hög störtålighet, god anslutbarhet och låg kostnad.

Då den tyska biltillverkaren sedan tidigare har positiva erfarenheter från infraröd teknik i ett stort antal fabriker inom och utanför Tyskland, men då med batteriförsedda infraröda taggar, har företaget nu valt att utvärdera Scirocco IRID .

- Detta är en milstolpe för Scirocco genom att vårt infraröda IRID-system, efter ett antal år i drift i krävande installationer inom fabriksautomation och fordonsvägning i Norden, nu uppmärksammats internationellt och får bevisa sig under de tuffa krav som ställs vid tysk biltillverkning, säger vd Staffan Sjögren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078