23948sdkhjf

Tricorona har mer installerad vindkraft i Kina än vad som finns i hela Sverige

Tricoronas investeringar i Kina förväntas reducera utsläppen av växthusgaser med cirka 2 miljoner ton under 2010
Vindkraften i Kina har utvecklats med hjälp av FN:s CDM-system* och har bidragit till att Kina nu är ett av världens största vindkraftsländer.

Klimatpåverkan
- Tricorona arbetar med att minska företags klimatpåverkan och att klimatkompensation från vindkraft är det mest populära valet när företagen väljer hur de vill reducera sin klimatpåverkan, säger Per Egstam ansvarig för frivillig klimatkompensation på Tricorona. De vindkraftsprojekt som vi utvecklar i utvecklingsländer ger koldioxidreduktioner som ligger utanför de utsläppsminskningar som Europa redan har åtagit sig.

CDM-systemet
Det som möjliggjort Tricoronas finansiering av vindkraftprojekten i Kina är CDM-systemet (Clean Development Mechanism) ett system som ingår i FN:s Kyotoprotokoll. Systemet syftar till att industriländer effektivt ska kunna komplettera arbetet med att minska de egna utsläppen på nationell nivå genom att köpa kostnadseffektiva utsläppsminskningar i utvecklingsländer och samtidigt bidra till hållbar utveckling.

- Den snabba utvecklingen av den kinesiska vindkraftsektorn är ett lysande exempel på vad CDM-systemet handlar om: en enorm ökning av förnybar energi där klimatpåverkan är som störst, säger Niels von Zweigbergk, vd på Tricorona.

CDM-systemet är ett regelverk framtaget under Kyoto Protokollet för utveckling av koldioxidreduktioner i utvecklingsländer. Alla projekt som igår i systemet är noggrant granskade och övervakade av UNFCCC för produktion av fastställda utsläppsminskningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063