23948sdkhjf

Verkstadsföretag i Säffle samlar krafterna

Åtta företag har gått samman och bildat gruppen Säffleindustrier och kommer bland annat att satsa på gemensam försäljning av företagens produkter.
Säffle Tidningen skriver att Bocris tidigare vd Göran Stålfors fick till uppdrag av Säffle kommun att undersöka möjligheterna för ett brett samarbete mellan kommunens verkstadsföretag.

Det blev till Säffleindustrier och i dag ingår följande företag i gruppen: Aspervall Instruments, Bocri, CS produktion, Philipsen Lack, Robust Komponenter, Säffle Verkstads AB, Trapp & Durkteknik och WBC Svanskog.

Större order
Projektet är ett vinna vinna koncept, var alla företag som är med ska tjäna på samarbetet.

Göran Stålfors säger till tidningen att: ”Syftet är att företagen skall kunna utnyttja varandras kompetens och resurser. På det viset skulle man bli starkare och ta hem större order än vad varje företag ensamt skulle klara av. ”

Siktet inställt på Norge
Säffleindustrier kommer att i Exportstegen som är en utbildning i Exportrådets regi. Gruppen har nämligen siktet inställt på Norge.

– Den utbildningen och de affärsmöjligheter vi ser i Norge och självfallet också i Sverige blir avgörande för det fortsatta samarbetet, säger Anders Eriksson, vd i CS Produktion, Säffle till Säffle Tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079