23948sdkhjf

Tillverkaren i Hudiksvall har fullt upp att göra i produktionen

Har en hög orderingång i kombination med att de kör in ett fast lager inför semestrarna.
Sunfab Hydraulics uppger sig ha ett rejält högtryck vid sin produktionsanläggning i Hudiksvall. Det skriver företaget på sin hemsida.

– Vi har en hög beläggning i produktionen, dels beroende på en hög orderingång men även då vi kör in ett fast lager inför semestrarna, säger Hans Eriksson, som är CNC-operatör och samordnare på Sunfab.

Deras produktionsanläggning, som byggdes för tio år sedan, är 3 500 kvadratmeter stor och har dubbel takhöjd.

Enheten är automatiserad och varje år tillverkas cirka 40 000 enheter men det ska ändå finnas potential att gå ännu högre.

– Vi är beroende av volym och för att kunna nå dem jobbar vi mycket med automatiseringar och obemannad körning, säger produktionschefen Leif Johansson.

En fördel med att automatisera är också en bättre arbetsmiljö då robotarna kan ta över monotona arbetsmoment som är belastande för personalen.

Varje år investerar bolaget cirka tio miljoner kronor i ny maskinutrustning. De uppger sig även jobba kontinuerligt med förebyggande underhåll.

– Närmast i tiden planerar vi för investeringar i ny kompressor, ny gradningscell och ny maskin för tillverkning av cylinderblock, säger Leif Johansson.

Sunfab Hydraulics är en stor tillverkare av produkter inom hydraulik med ett sortiment inom hydraulpumpar, hydraulmotorer och tillbehör. Vid huvudkontoret i Hudiksvall arbetar omkring 100 medarbetare med utveckling, inköp, försäljning, tillverkning och logistik.

Företaget har en omsättning om 200 miljoner kronor och finns representerade i ett 60-tal länder. Koncernens dotterbolag finns i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Spanien samt det nystartade dotterbolaget i USA.

Ända sedan starten år 1925 har Sunfab varit ett familjeföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078