23948sdkhjf

Små och medelstora företag är värdefulla

Med rätt utvecklings- och finansieringshjälp har många små och medelstora företag möjlighet att bli konkurrenskraftiga företag med högt kunskapsinnehåll.
Forskningskoncernen Swerea satsar stort för att utöka sitt erbjudande till Små och medelstora företag (SME).

Enligt Swerea blir SME en allt viktigare del av svensk industri, då de utgör en stor tillväxt- och innovationspotential.

Satsar på SME-företag
Swerea har under många år arbetat tillsammans med SME-företag inom olika områden, så som produktutveckling och miljöteknik.

Nu utvecklar Swerea SME en samlad nationell resurs för att stödja produkt-, process- och affärsutveckling hos små och medelstora företag.

Olivier Rod som är huvudprojektledare för den utökade satsningen Swerea SME säger i ett pressmeddelande att: ”Vi utökar också vårt samarbete med andra regionala, nationella och internationella aktörer som riktar sig mot SME-företag”

Arrangerar seminarier
Den utökade satsningen inkluderar också rådgivning om finansieringsmöjligheter för forsknings- och utvecklingsarbete från regionala och statliga myndigheter som exempelvis Vinnovas Forska & Väx program.

Genom att arrangera seminarier på flera orter i landet försöker Swerea att nå ut till så många SME-företag som möjligt med informationen om den hjälp SME-företagen kan få både vad gäller utveckling och finansiering av nya satsningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078