23948sdkhjf

Nibe förvärvar två nordiska företag

Nibe Industrier förvärvar danska Lotus Heating Systems och norska ABK AS.
Förvärvet av Lotus Heating System aviserades den 16 april 2008 och Nibe Industrier tecknade ett optionsavtal om att förvärva Lotus Heating Systems A/S år 2010.

Företaget kommer att ingå i affärsområde NIBE Stoves (f.d. NIBE Brasvärme).

I norska ABK AS förvärvar Nibe omedelbart 50% av aktierna och resterande 50% under 2014.

Företaget kommer att ingå i affärsområdet NIBE Energy Systems (f.d. NIBE Villavärme).

Lotus Heating System
Lotus omsätter cirka 120 MSEK och är Danmarks ledande leverantör av braskaminer i plåt till fackhandeln och har även en betydande omsättning på andra marknader i Europa med Tyskland som huvudmarknad.

- Sedan optionsavtalet skrevs 2008 har verksamheten omstrukturerats och företaget har ökat såväl omsättning som lönsamhet trots relativt tuffa marknadsförhållanden, säger Gerteric Lindquist Nibes koncernchef i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: ”Den nuvarande företagsledningen kommer att vara kvar och Lotus kommer att fortsätta som ett självständigt bolag med en hög produktutvecklingstakt och ett nära förhållande till sina kunder.”

ABK AS
ABK startades 1991 och är distributör på norska marknaden av bl a NIBEs värmepumpar samt andra varumärken inom produktlösningar för energieffektivisering och inomhuskomfort.

ABK är en välkänd aktör i Norge och omsätter drygt 200 MNOK med en rörelsemarginal på cirka 5%. Företaget har 50 personer anställda.

Ledningen med VD Daniel Kristensen och försäljnings- och marknadsdirektör Gunnar Solem fortsätter att leda företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078