23948sdkhjf

AP&T automatiserade för flexibel produktion

När C&K Johansen i danska Horsens tillsammans med AP&T började blicka mot framtiden, visade sig helt nya möjligheter till automatiserad produktion.
Att det var AP&T som fick förtroendet att vidareutveckla produktionsmiljön hos C&K Johansen är ingen slump. Erfarenheterna av ett mångårigt samarbete fällde avgörandet.

Hos djupdragningsexperten C&K Johansen i danska Horsens är flexibel produktion en nyckelförutsättning för att snabbt kunna serva kunderna som finns inom en rad olika tillverkningsindustrier. Tidigare har denna produktion i stor utsträckning inneburit manuell betjäning av fristående pressceller. Men när företaget förnyade maskinparken med två nya manuellt betjänade hydraulpressar från AP&T valde man en ny väg.

AP&T föreslog då att man satte ihop de två nya pressarna med en av de befintliga hydraulpressarna till en automatiserad presslinje som både skulle ge högre kvalitet och lägre hanteringskostnad per tillverkad detalj. Förutsättningen var att presslinjen skulle erbjuda en flexibel produktionslösning där man kunde blanda automatiserad hantering med manuella moment om så önskades.

– Fördelarna är uppenbara. Vi behöver bara en operatör till fyra pressar och produktionstakten är tre till fyra gånger högre än med manuell hantering om man räknar mellanlagring, säger Peter Møller. Det betyder mycket för tillverkningskostnaden och i slutänden våra kunders möjligheter öka sin konkurrenskraft.

En viktig utmaning var att fysiskt få plats med presslinje i C&K Johansens produktionsanläggning. AP&T arrangerade de fyra pressarna i en U-form. Utöver platsfördelarna fick man även bättre överblick, men framför allt blev presslinjen mer flexibel.

– Konfigurationen är mycket flexibel och gör att vi kan tillverka en detalj med exempelvis automatisk hantering i press ett och två, medan pressarna tre och fyra hanteras manuellt om kundens produkt kräver det, konstaterar Peter Møller.

Bildtext: Kunderna bestämmer. Flexibilitet är ett måste när kundernas krav styr verksamheten och VD Peter Møller är nöjd med mångsidigheten i den nya fyrpresslinjen.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078