23948sdkhjf

Färre uppsägningar än väntat hos Karlskogaföretag

I juni i fjol varslade Saab Bofors Dynamics 370 medarbetare, av dessa var 148 i Karlskoga, nu när förhandlingar är på plats ser talet annorlunda ut.
Förhandlingarna är nu avslutade i Karlskoga, Linköping och Göteborg, återstår gör enbart Eskilstuna.

– Men där är bara produktionsdelen kvar sedan utvecklingsavdelningen flyttats över till Karlskoga så där blir det en annan typ av förhandling, säger Saab Bofors Dynamics vd Tomas Samuelsson.

I Karlskoga varslade man 148 medarbetare, efter förhandlingarna är det 21 medarbetare som blir uppsagda.

– Jag tycker att vi har haft ett mycket bra förhandlingsklimat. Samarbetet med facket har fungerat väldigt bra och varit konstruktivt och det har bidragit till att vi trots allt fick ner antalet rent uppsagda till 21 personer säger Tomas Samuelsson.

Trots att det idag är 21 medarbetare i Karlskoga som får gå, har personalen på utvecklingsavdelningen reducerats kraftigt.

- En del har placerats om och fått andra arbetsuppgifter, några har fått avtalspension eller gått i ålderspension, några har vi stöttat och hjälpt i deras sökande efter nytt jobb. En hel del har slutat på egen begäran och därför har vi också haft lite omsättning på personal under varseltiden. Vår målsättning var att komma ner till så få uppsagda som möjligt och helst då noll. Vi nådde inte riktigt ända fram, men jag tycker ändå att vi har genomfört det vi skulle på ett bra sätt, och nu kan vi gå vidare i en ny organisation i företaget, säger Tomas Samuelsson.


Totalt kommer 221 tjänster att försvinna från Saab Bofors Dynamics.

Källa: Karlskoga Tidning

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063